JetairFly annuleert alle vluchten naar Sharm el Sheikh tot en met 12 december
Foto: dji

Jetairfly annuleert alle vluchten naar Sharm el Sheikh tot en met 12 december. 'We volgen het negatief reisadvies van Buitenlandse Zaken en kijken binnen een maand of we de vliegveiligheid opnieuw kunnen garanderen', zegt Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder van Jetairfly.

De meeste Belgische toeristen die nog in Sharm el Sheikh verbleven, zijn sinds zaterdag thuis. Gisterenavond bracht JetairFly met een laatste vlucht 185 landgenoten terug uit de Egyptische badplaats. Vandaag beslist JetairFly om alle vluchten naar Sharm el Sheikh tot en met 12 december te annuleren.

Na de crash van een Russisch passagiersvliegtuig in de Egyptische badplaats paste Buitenlandse Zaken het reisadvies aan. Alle reizen naar Sharm el Sheikh worden tijdelijk afgeraden. Jetairfly volgt dat advies. 

'Er is momenteel geen garantie op veiligheid in de luchthaven van Sharm el Sheikh. Daarom hebben we beslist om een maand lang niet te vliegen naar de Egyptische badstad. Voor de andere locaties in Egypte geldt dat negatief reisadvies niet', zegt Vanhaelemeesch. 

Vrijwilligers worden vandaag gecontacteerd

Vandaag worden alle reizigers gecontacteerd die al een vlucht geboekt hadden naar Sharm el Sheikh. 'Die kunnen ervoor kiezen om op een latere datum te vliegen, een andere bestemming te selecteren of de reis te annuleren', aldus de woordvoerder. 

Thomas Cook 

Thomas Cook, dat zijn vluchten vorige week had geannuleerd tot 12 november, neemt dinsdag een beslissing over een eventuele verlenging. Woordvoerder Koen van den Bosch zegt dat Thomas Cook in elk geval niet op Sharm el Sheikh zal vliegen zolang het reisadvies van Buitenlandse Zaken dat afraadt.