Doodrijder wist zijn sporen uit
Foto: rr

Voor het eerst sinds hij woensdag de twaalfjarige Merel uit Eppegem doodreed, heeft de voortvluchtige Muhammed A. (21) een teken van leven gegeven. Hij sloot zaterdag zijn Facebookaccount af om te verhinderen dat de politie hem via die weg opnieuw op het spoor zou komen.

De moeizame zoektocht naar Muhammed A. leverde tot gisterenavond nog steeds niks op. Vijf dagen nadat hij Merel De Prins (12) uit Eppegem van een fietspad reed en vluchtmisdrijf pleegde, blijft de man voortvluchtig. Ook zijn vrouw en zijn vader zijn overigens spoorloos. Volgens familieleden is het onwaarschijnlijk dat ze naar Turkije gevlucht zijn, maar bij de politie vindt men dat spoor steeds geloofwaardiger .

Opvallend is dat Muhammed na drie dagen weer een teken van leven gegeven heeft door zijn Facebookaccount af te sluiten, of tenminste iemand gevraagd heeft om dat te doen. Mogelijk wilde de man voorkomen dat loslippige vrienden iets over hem zouden posten. De ingreep op Facebook laat wel een spoor achter waar de politie zich in vast kan bijten.