Drie nieuwe bestemmingen voor foodies in Gent
Foto: BOOM

Brunch, lunch of toch liever een kippetje aan het spit? Drie nieuwe culinaire adressen in Gent die wij graag met u delen.

Het creatieve project WATT in een voormalig kantoorgebouw aan de Nieuwewandeling had al een designwinkel, kledingboetiek, galerie, cocktailbar, plantenwinkel én een appartement dat u tijdelijk kunt huren, maar sinds vorige week kunt u er in het weekend ook terecht voor een brunch, bij BOOM.

Het idee komt van de 3 Bandits, wat er op uw bord komt te liggen is het werk van Coeur Catering. Wie hier bruncht, kiest voor een zuivere, gezonde en transparante keuken die bij vegetariërs en veganisten in de smaak valt. De mooi vormgegeven locatie is het werk van Bram Kerckhofs.

Een van de  mensen achter BOOM is Patricia Vanneste, violiste bij Balthazar, die eerder in Gent ook al Huiskamer Ernest uitbaatte. Aan goede brunchplekken in Gent geen tekort, zegt ze. 'Alleen heb ik een intolerantie aan tarwe en koemelk. Probeer dan maar eens ergens te gaan brunchen. Op de meeste plekken zijn brood, kaas en koffiekoeken de basis. De puzzel is dan snel gemaakt.' En dus richtte Patricia, samen met ook Jef Seghers en Jonne Oldenburg, een nieuwe plek in, tolerant voor intoleranties.

Vergeet niet te reserveren.

>> Nieuwewandeling 62, www.boom.gent

De mensen achter pizzazaak Eat Love pakten deze zomer uit met een nieuw concept op hun oude Tastings-locatie in Onderbergen: CHIX ROTISSERIE. Hier kunt u elke dag van de week terecht, maar er staat slechts één gerecht centraal, zijnde de ouderwetse hoevekip aan het spit.

‘Niet zomaar een kip, maar een maïs scharrelkip die haar poten flink kan strekken in de buitenlucht, trager groeit en dubbel zoveel leef- en ademruimte krijgt’, aldus de rotisserie. De kippetjes worden geserveerd met seizoensgroenten afkomstig van lokale bioboeren.

>> Onderbergen 25, www.chix-rotisserie.be

Alain Coumont, oprichter van Le Pain Quotidien, opende in september LE BOTANISTE, waar u honderd procent plantaardig kunt lunchen. En hoewel ook deze nieuwkomer een droombestemming is voor de veganisten onder ons, wil Coumont de stempel veganistisch restaurant vermijden.

‘Ik wil de focus leggen op al het goede van de groenten. De smaak, de gezondheidseffecten. We zijn de guerrillero’s van de groenten’, zo klonk het bij de opening van de zaak. Het pand kreeg de grandeur van een oude apotheek met lange rijen glazen bokalen. Ook voor natuurlijke wijnen bent u hier aan het juiste adres.

>> Hoornstraat 13, www.lebotaniste.be