VIDEO. Lokeren wint levensbelangrijke match van de waarheid bij Westerlo
Foto: BELGA

Sporting Lokeren stond onder druk, maar het deed wat het moest doen bij Westerlo. De Oost-Vlamingen wonnen met 1-2 en springen zo naar een veilige veertiende plaats, voor Standard en Westerlo. Trainer Bob Peeters kan zo wat rustiger ademhalen, met ook de terugkeer van Hamdi Harbaoui lijkt Lokeren opnieuw op de goede weg.

Westerlo-trainer Harm Van Veldhoven wijzigde zijn basiself op één plaats in vergelijking met de gewonnen wedstrijd tegen Standard. Khaleem Hyland kreeg weer een plaatsje op het veld, Lecomte verhuisde zo naar bank. Bij Lokeren moesten twee spelers plaats ruimen na de nederlaag tegen OHL, Starzynski en Abdurahimi zagen hun plaats ingenomen worden door Ngolok en Patosi.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Het was van moeten voor Lokeren, en dat hadden de spelers duidelijk begrepen. Van bij de aftrap trokken de Oost-Vlamingen het laken naar zich toe, na tien minuten resulteerde zich dat ook in de 0-1 voorsprong. Ngolok profiteerde optimaal van zwak verdedigen in de zestien en duwde in twee tijden de bal tegen de touwen. De goede beginfase bekocht Lokeren bijna na een halfuur, toen Westerlo steeds beter in de wedstrijd leek te komen. Net dan schilderde Patosi de bal op het hoofd van Miric, die er op een belangrijk moment 0-2 van maakte.

Westerlo was de betere ploeg na rust, maar faalde andermaal in de afwerking. Gounongbe was te verrast nadat doelman Verhulst de bal van dichtbij loste, de prijsschutter van Westerlo knalde de bal hoog over het Lokerse doel. De bijna fatale blunder noopte Verhulst tot een verder foutloze tweede helft, waarin de doelman zijn ploeg meer dan eens op 0-2 hield na pogingen van Ruyssen en opnieuw Gounongbe. Patosi zag de 0-3 uiteenspatten op de lat, waarna de aansluitingstreffer dan toch viel voor Westerlo. Gounongbe maakte er op 4 minuten van het einde 1-2 van vanop de stip, maar daar bleef het ook bij. In de stand doet Lokeren haasje-over met Westerlo, waardoor de Oost-Vlamingen nu veertiende staan. Standard is de nieuwe rode lantaarn.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Opmerkelijk:

Lokeren wilde de voorsprong met man en macht verdedigen in de slotfase, wat leidde tot een resem gele kaarten. Maar liefst vijf spelers pakten geel in de laatste vier minuten, maar dat zal trainer Bob Peeters ongetwijfeld worst wezen na deze overwinning.

Belangrijkste fases:

10’ - GOAL - Odoi zet een knappe combinatie op met Patosi. De linksachter snijdt naar binnen en trapt de bal tegen de verste paal. Bij Westerlo krijgen ze de bal niet weg en Odoi glijdt de bal tot bij Ngolok, die er nog net zijn voet tegen zet en Lokeren op voorsprong brengt.

29’ - De Ceulaer brengt de bal laag voor doel en Overmeire mag van geluk spreken dat hij met zijn tussenkomst de bal niet in eigen doel werkt. De bal gaat een metertje naast.

33’ - Schouterden zet Gounongbe op weg naar Verhulst, maar de doelman van Lokeren verkleint de hoek goed en voorkomt met één hand de gelijkmaker.

37’ - GOAL - Patosi schildert een vrije trap op het hoofd van Miric. De Serviër verlengt de bal mooi, buiten het bereik van Van Langendonck in de verste hoek.

42’ - Odoi verstuurt een stevige voorzet van op links. Gelukkig voor Westerlo stond Cools goed opgesteld aan de tweede paal, waar Ngolok stond te wachten om de bal binnen te tikken.

83’ - Verhulst is niet van plan om Westerlo te laten scoren. Een opportunistisch schot van Aoulad haalt hij van onder de lat. De rebound is voor De Ceulaer, maar ook hij raakt niet voorbij de Lokerse doelman.

87’ - GOAL - Frédéric Gounongbe scoort voor Westerlo. Verhulst zit er heel dicht bij, maar Gounongbe trapt de aansluitingstreffer binnen.

90’ - De poppen gaan aan het dansen. Petkovic houdt Persoons in een wurggreep en duwt hem dan tegen de grond. Geldhof heeft alle moeite om de gemoederen te bedaren.