Straatrace eindigt tegen gevel in Sint-Truiden
Foto: Jozef Croughs

Een jongeman uit Zoutleeuw is zaterdagavond om 19 uur met zijn Volkswagen Scirocco tegen de gevel van Banden De Conde op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden gecrasht. Een van zijn passagiers liep bij de crash een open armbreuk op. Volgens de bestuurder was hij het slachtoffer van verkeersagressie.

De jonge bestuurder kreeg het naar eigen zeggen aan de stok met een bestuurder van een BMW. Na wat wederzijdse scheldpartijen vertrokken beide bestuurders met gierende banden voor een snelheidsrace richting N3 Tiensesteenweg waar de maximum snelheid gelimiteerd is op 70 km. Daar liep het uit de hand en zou de bestuurder uit Zoutleeuw, die samen met nog twee passagiers in de wagen zat met de rechterbumper van de BMW zijn aangetikt.

De bestuurder van de VW Scirocco verloor daardoor de controle over zijn stuur en crashte in volle snelheid op de gevel van het Bandenbedrijf De Condé. De VW ging over de kop en kwam terug op de wielen terecht. Van de wagen bleef enkel nog wat schroot over. Hoe groot de opgelopen schade aan het gebouw was moet nog worden berekend maar loopt vast op tot enkele tienduizenden euro’s.