Jonge Duivels mogen alsnog naar achtste finales WK als beste derde
Foto: Twitter @Belgianfootball

De Belgische Rode Duivels U17 zijn er niet in geslaagd zich rechtstreeks te plaatsen voor de volgende ronde op het WK in Chili. De Belgen gingen met 2-0 onderuit tegen Chili, tweemaal na slecht verdedigen. Dankzij de 1-2 overwinning van Australië tegen Argentinië behoren de Belgen wel bij de vier beste derdes. In de volgende ronde, de achtste finales, neemt België het op tegen Nigeria of Zuid-Korea

Halfweg was er geen vuiltje aan de lucht voor de jongens van bondscoach Bob Browaeys. Ecuador leidde dan wel met 1-0 nadat de jonge Washington Corozo de bal in doel deponeerde na slecht tussenkomen van doelman Teunckens, maar bij slechts een 1-0 achterstand lag alles nog open voor de Belgen.

Er mocht verloren worden met één goal verschil om met zekerheid bij de beste derdes te horen, maar een kwartier voor tijd viel de pijnlijke 2-0 nadat de snelle Guerrero zich tussen twee verdedigers wurmde en Teunckens opnieuw vloerde. Ecuador springt door deze zege over de Belgen naar een tweede plaats, het mag samen met Mali rechtstreeks door naar de volgende ronde.

De uitslag in Argentinië - Australië (1-2 winst voor Australië) was echter gunstig voor de Belgen. In de ranking van de beste derdes houdt België zo zeker Australië (slechter doelsaldo) en Engeland (minder punten) achter zich. Zondag proberen Syrië en Zuid-Afrika zich nog bij de beste derdes te scharen, maar die landen vormen dus geen gevaar meer voor de Jonge Duivels. In de achtste finales neemt België het op tegen Nigeria of Zuid-Korea.