Op het Film Fest Gent zijn de World Soundtrack Awards uitgereikt. Birdman had de beste soundtrack volgens de jury. Michael Giacchino is verkozen tot beste filmcomponist van het jaar.

De beste soundtrack van het jaar gaat naar de muziek van Antonio Sanchez voor Birdman, de film van Alejandro González Iñárritu die verschillende Oscars won. Sanchez is volgens de jury bovendien de ontdekking van het jaar.

Voor filmcomponist van het jaar waren Bruno Coulais (o.a. Gemma Bovary), Alexandre Desplat (o.a. The Imitation Game), Michael Giacchino (o.a. Dawn of the Planet of the Apes), Johann Johansson (o.a. The Theory of Everything) en Hans Zimmer (o.a. Interstellar) genomineerd. Uiteindelijk ging dus Giacchino met de prijs lopen. Dit jaar schreef hij de muziek voor Jurassic World en Inside out

‘The Apology Song’ uit de film The Book of Life is verkozen tot de beste originele song, met muziek van Gustavo Santaolalla, tekst van Paul Williams en uitgevoerd door Diego Luna.

De Schotse componist Patrick Doyle, die de voorbije jaren al tekende voor Thor en Harry Potter and the Goblet of Fire, mocht op de uitreiking een Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

Tijdens de ceremonie dirigeerde Dirk Brossé het Brussels Philharmonic, met speciale aandacht voor de muziek van Alan Silvestri, de filmcomponist van Forrest gump en Back to the future.