KV Mechelen - Zulte Waregem werd een doelpuntenkermis die uiteindelijk is uitgedraaid op een 3-4-overwinning voor de bezoekers. KV Mechelen kwam twee keer op voorsprong, maar Essevee ging in de tweede helft op en over de thuisploeg. Dankzij die zege nestelt het zich steviger in de top-zes, KV Mechelen blijft onderin hangen. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be.

Malinwa begon goed aan de partij en kapitein De Petter kende al snel succes. Hij frommelde de 1-0 voorbij doelman Bossut. Even later maakte Thiam vanuit het niets de gelijkmaker. Hij zette zich door op de rechterflank en knalde dan vanuit een piepklein gaatje de 1-1 voorbij Gillet. De Rode Duivel zag er niet al te best uit op deze fase.

Geen paniek bij de thuisploeg. Het zette druk naar voor en na voorbereidend werk van Verdier mikte Hanni de 2-1 op het scorebord. Essevee leek even aangeslagen en moest bekomen van de tik.

In het slot van de eerste periode viel de bal pardoes voor de voet van Baudry en de verdediger trapte de 2-2 binnen.

En de doelpuntenkermis ging ook na de rust vrolijk verder. Dit keer was het wel Zulte Waregem dat voor het eerst op voorsprong kwam. De Ridder werd aan de rand van de grote rechthoek in stelling gebracht, de aanvallende middenvelder besloot in de linkerbenedenhoek. Ondertussen was de pot vechtvoetbal steeds grimmiger geworden. Schwalbes, stevige charges en opstootjes kenmerkten de tweede helft. Gelukkig konden de fans zich opwarmen aan de goals, want die bleven vallen. In de 65e minuut maakte Hanni er met een vrije trap 3-3 van. En opnieuw bleef het antwoord van Zulte Waregem niet lang uit. Amper vier minuten later knalde Thiam na een knappe borstcontrole voorbij Gillet: 3-4.

Daar zou het ook bij blijven. Omdat KV Mechelen te slordig combineerde. Omdat Buyl voor open doel vergat de match dood te maken voor Essevee. En omdat Bossut vlak voor het einde met een topredding een stevige kopslag van Veselinovic uit zijn doel ranselde.

Na een 0 op 6 knoopt Zulte Waregem zo opnieuw aan met de zege. In de stand is Zulte Waregem vijfde met 20 punten, op drie punten van koplopers KV Oostende en KAA Gent. KV Mechelen telt 12 punten en is 13e.

Opmerkelijk: KV Mechelen slikte twee van de vier tegengoals toen het met tien man stond na ‘blessures’

Hoogtepunten:

6 ‘ Steven De Petter scoort voor KV Mechelen. De kapitein is bij de les na een voorzet van Volkov en frommelt de bal via Veselinovic voorbij doelman Sammy Bossut. Essevee moet meteen in de achtervolging.

14 ‘ Verdier zet zich door in de zestien van Zulte Waregem. De Fransman krijgt de bal van Hanni en gaat dan neer na een fout van Essikal. Scheidsrechter Johan Verbist ziet er geen graten in en laat gewoon doorspelen.

16 ‘ Vanuit het niets komen de bezoekers op gelijke hoogte. Mame Thiam zet zich door op de rechterflank en vanuit een piepklein gaatje verschalkt hij doelman Jean-François Gillet. De Rode Duivel ziet er toch niet al te best uit op deze fase.

34’ Nicolas Verdier heeft een versnelling in de benen en loopt D’Ulivo en Essikal er los af. Hij legt de bal panklaar voor Sofiane Hanni en de nummer 94 van KVM jaagt de bal tegen de netten. Prima aanval van de thuisploeg.

43 ‘ Marvin Baudry scoort voor Zulte Waregem. Na een voorzet van Cordaro blijft de bal hangen. Marvin Baudry is bij de pinken en reageert gepast. Hij blijft kalm en binnenkantje rechtervoet deponeert hij het leer netjes tegen de touwen.

49 ‘Steve de Ridder scoort voor Zulte Waregem. De Gentenaar krijgt na een vrije trap de bal voor de voet en twijfelt niet. Hij jaagt zijn eerste treffer van de competitie onder het lichaam van doelman Gillet. Wat zijn de spelers van coach Dury dodelijk efficiënt.

57 ‘ Cordaro neemt linksachter Volkov mee in een duel. De Montenegrijn knalt vol tegen de geluidsinstallatie. De linkspoot veert recht en duwt de ex-Mechelaar tegen de vlakte. De poppen gaan het dansen. Scheidsrechter Verbist neemt het diplomatisch op en houdt de kaarten op zak.

65 ‘ Wat een partij in Mechelen. De thuisploeg mag een vrije trap nemen. Kosanovic veinst een trap en laat het over aan Hanni. Met zijn rechtervoetje krult hij de bal voorbij doelman Bossut. Krijgen we nog een winnaar na de 3-3?

69 ‘ Wat een scoreverloop in Mechelen. Na de vreugde van de 3-3 komen de bezoekers op 3-4. Opnieuw staat Mame Thiam op de juiste plaats en met een geplaatst schot vloert hij doelman Gillet.

75 ‘ Stephen Buyl komt oog in oog met doelman Gillet. De ex-Cerclespeler blijft kalm en omspeelt de Rode Duivel. Hij mikt echter met de linker tegen de paal. Dit had de 3-5 moeten zijn.

87’ Daar was bijna de 4-4 voor KV Mechelen, maar Sammy Bossut redt de meubelen op een krachtige kopbal van Veselinovic!

90’ + 3’ Het is nu pompen of verzuipen voor KV Mechelen. Verdier trapt vanop rechts, tegen de hakken van Baudry.

Bekijk hier de opstellingen en alle hoogtepunten.