Guy Luzon moet opkrassen bij Charlton na slechte resultaten
Foto: Photo News

De Israëliër Guy Luzon (ex-Standard) is ontslagen bij de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic, de ploeg van Roland Duchatelet. Charlton verloor op zaterdag met 0-3 tegen Brentford en staat op een teleurstellende 22e plaats, één puntje boven de laatste plaats.

Voor het ambitieuze Charlton was het al de zevende nederlaag dit seizoen. In de laatste vijf wedstrijden haalden de Addicks slechts één schamel puntje. De nieuwe nederlaag was dan ook de druppel voor de directie van Charlton.

Ook Luzons assistenten David Martane, die al samenwerkte met de Israëliër bij Standard, en Damian Matthew moeten de club verlaten. "Door de slechte resultaten van de afgelopen weken zijn we teruggevallen naar de 22e plaats in de stand. Na het 0-3 verlies van zaterdag achtte het clubbestuur het moment rijp om de samenwerking met de trainer stop te zetten", klinkt het in een mededeling op de clubwebsite.

Luzon stond sinds januari aan het roer bij de "Addicks" en hij loodste de club vorig seizoen naar een twaalfde plaats in het Championship. De clubleiding stelde hem begin dit jaar aan als vervanger van Bob Peeters. .