Tomas Berdych verdedigt titel tegen Jack Sock in Stockholm
Foto: REUTERS

De 30-jarige Tsjech Tomas Berdych (ATP-5) verdedigt zondag zijn titel in het ATP-toernooi van Stockholm (537.050 euro) tegen de 23-jarige Amerikaan Jack Sock (ATP-32). Eerste reekshoofd Berdych hoefde zaterdag niet lang aan de bak op het hardcourt in de Zweedse hoofdstad. Zijn tegenstander, de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-46), gaf er de brui aan nadat hij de eerste set in 29 minuten met 6-1 verloren had.

Zevende reekshoofd Sock plaatste zich voor de finale door het Franse tweede reekshoofd Richard Gasquet (ATP-12) in 1 uur en 22 minuten met 6-4 en 6-2 te verslaan.

Berdych kan zondag een twaalfde ATP-titel op zijn palmares brengen, een tweede rit seizoen. Begin deze maand was hij al de beste in Shenzhen. Daarnaast speelde hij dit seizoen al finales in Doha, Rotterdam en Monte-Carlo. Sock moet het voorlopig met één titel stellen. Die veroverde hij in april van dit jaar in Houston. Zondag staat hij pas voor de tweede keer in zijn carrière in een finale.

Berdych stond één keer eerder tegenover Sock en wao dat duel, eerder deze maand in de zestiende finales in Shanghai, met 7-6 (7/3), 4-6 en 6-4. Ook die partij werd op hardcourt gespeeld. .