Kind van 3,5 jaar sterft in woningbrand in Zelzate
Foto: IMAGEGLOBE
Een woningbrand in de Veldbrugstraat in Zelzate heeft zaterdagmiddag een zware tol geëist. Een kind van 3,5 jaar kwam om het leven. Negen mensen werden met brandwonden en ademhalingsproblemen naar ziekenhuizen overgebracht, bevestigt burgemeester Frank Bruggeman.

De brand ontstond rond 14.15 uur in een complex met drie woningen in de Veldbrugstraat in Zelzate. Het gezin van vier personen was zaterdag thuis toen het vuur in hun woning uitbrak, dat werd aan onze redactie bevestigd. De ouders en hun jongste kindje konden tijdig de brandende woning ontvluchten, maar het tweede kindje van 3,5 jaar slaagde daar niet in.

Enkele buren probeerden het kind nog te redden door via het dak de woning binnen te gaan, maar door de dikke rook mislukte die reddingspoging. Het kindje stierf in het brandende huis.

Negen andere mensen raakten gewond. Ze werden met brandwonden en en ademhalingsproblemen naar drie verschillende ziekenhuizen overgebracht, aldus burgemeester Bruggeman. Het zou daarbij niet alleen om mensen gaan die in het pand verbleven, maar ook omstaanders die hulp boden.

Deskundige

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, liet de woning verzegelen en stuurde het gerechtelijk labo en een branddeskundige ter plaatse. Er werd ook een wetsgeneesheer aangesteld. Het parket vorderde eveneens een onderzoeksrechter en die zal net als het parket ter plaatse afstappen, bevestigt een persmagistrate.