Michael Vanthourenhout: “Besloot in finale om tweede plaats veilig te stellen”
Michael Vanthourenhout (links) eindigde op plaats twee Foto: BELGA

“Het was een lastige wedstrijd en het is prettig dat je tot twee ronden van het einde kan meestrijden voor de eindzege”, reageerde Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games) na zijn tweede plaats in de Poldercross van Kruibeke.

Veldrijden op Sportwereld.be

“Ik had van in het begin van de wedstrijd een heel goed gevoel. Daarom ook dat ik enkele prikjes uitdeelde. Ik maakte meermaals de koers en zag dat Wout Van Aert telkens heel gemakkelijk mee kon glijden. Dan al wist ik dat hij de te kloppen man zou zijn. Toen ik met hem aan de kop van de wedstrijd kwam, maande hij me aan om kopwerk te doen, maar ik kon dat niet onmiddellijk omdat ik diep had moeten gaan om zijn aanval te counteren. Na verloop van tijd kon ik wel mijn deel van het werk doen. Toen hij versnelde kon ik echt niet meer mee en besloot ik mijn tweede plaats veilig te stellen. Meer zat er niet in.”

Voor Lauren Sweeck (Era-Murprotec) was de derde plaats een opsteker. “Het is dit een iets minder hoog aangeschreven cross, omdat ze geen deel uitmaakt van een klassement, maar ze komt wel op televisie en dat is dus heel belangrijk voor mijn sponsors. Een podiumplaats laat je niet liggen. Toen Van Aert en Vanthourenhout aangingen, kon ik niet meegaan. Ik had net daarvoor even op mijn adem getrapt en zag en hen zo alsmaar verder wegrijden. Derde worden na die mannen is geen schande. Ik heb enkele mindere weken achter de rug en dus is deze derde plaats echt wel een opsteker. Hopelijk is dit de start van een betere periode.”