Wout Van Aert: “Blij dat de zegeteller blijft lopen”
Foto: BELGA

Net als vorig jaar heeft Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) de Polderscross in Kruibeke naar zijn hand gezet. Het werd meteen zijn zesde zege van het nog prille seizoen.

Veldrijden op Sportwereld.be

“Het was in het begin toch wat afwachten wat iedereen ging doen en daardoor brak de cross dus iets later open”, reageerde Van Aert. “Ik verspeelde zeker niet te veel krachten in het begin van de wedstrijd. Toen halverwege de cross eens fiks werd doorgetrokken, had ik snel het gevoel dat ik één van de beteren van de dag was. Op vier ronden van het einde sloeg ik, met Michael Vanthourenhout, een kloof op de rest.”

“Hij deed zijn deel van het werk, zodat snel duidelijk werd dat de plaatsen één en twee door ons gingen ingenomen worden. Ik versnelde nogmaals en dan kraakte Vanthourenhout. De laatste ronde kon ik afwerken op mijn eigen tempo. Het is de tweede keer op rij dat ik win in Kruibeke. Vorig jaar was dat heel leuk. Nu is het misschien minder onverwacht, maar het blijft altijd prettig om het zegegebaar te kunnen maken. De teller blijft dus lekker lopen.”