Wout Van Aert heeft net als vorig jaar de Polderscross in Kruibeke op zijn naam geschreven. Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games) eindigde op plaats twee. Sven Nys (Crelan-AA Drink) kende tot tweemaal toe kettingproblemen in het begin van de wedstrijd, reed aanvankelijk een goede inhaalrace, maar eindigde uiteindelijk op een zevende plaats.

Veldrijden op Sportwereld.be

Sven Nys wilde zich in Kruibeke een laatste keer testen voor de Superprestigecross in Zonhoven van zondag, maar kende bijzonder veel pech. Tot tweemaal toe kreeg de renner van Crelan-AA Drink af te rekenen met kettingproblemen in het begin van de wedstrijd, Nys reed dan ook een hele wedstrijd in de achtervolging.

Zes renners reden bijna een hele wedstrijd op kop. Laurens Sweeck (Cibel-ERA) probeerde vroeg de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen met enkele kenmerkende demarrages, maar kreeg een sterke Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) er niet af. Die was afgelopen week wat ziekjes, maar lijkt helemaal terug en klaar voor de strijd in Zonhoven. Samen met Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games) stoomde Van Aert er dan ook vandoor op vier ronden van het einde.

Het tweetal zette de concurrentie al snel op een tiental seconden achterstand, en konden onder elkaar uitmaken wie op één en twee zou eindigen. Michael Vanthourenhout plooide, maar kraakte lange tijd niet onder het tempo van Wout Van Aert. In de voorlaatste ronde was het dan toch prijs voor man in vorm Van Aert, op een afstand van 200 meter zette de renner van Vastgoedservice-Golden Palace Vanthourenhout op een achterstand van acht seconden en reed solo naar de overwinning.

Uitslag:

1) Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)

2) Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games)

3) Laurens Sweeck (Cibel-ERA)

4) Joeri Adams (Vastgoedservice-Golden Palace)

5) Rob Peeters (Vastgoedservice-Golden Palace)