Door de wolken komt de zon
Foto: Paul De Langhe

Er is dit weekend veel bewolking maar vooral zondag komt de zon er geregeld door. Maandag en dinsdag wordt het dan echt zonniger en warmer.

Het weer is zaterdagmiddag droog met veel wolken maar af en toe ook wat zon. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind. De maxima variëren van 11 tot 15 graden. Zaterdagavond en -nacht is het bewolkt met soms wat lichte regen. De minima bedragen 7 tot 10 graden.

Zondagochtend is er veel bewolking waaruit in het oosten en zuidoosten tijdelijk nog wat motregen valt. Overdag is het droog met geregeld zon, vooral over het westen en midden van het land. In de regio zuid van Samber en Maas blijft het zwaarbewolkt. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest. De maxima schommelen tussen 9 en 14 graden.

Maandag en dinsdag is het droog met regelmatig zon bij zo’n 16 graden maandag en wel 18 graden op dinsdag. Woensdag verschijnt er meer bewolking waaruit tijdelijk wat regen kan vallen. De tweede helft van de week en wellicht ook het weekend van Allerheiligen verloopt overwegend droog en vrij zacht.