Kenny De Ketele en Moreno De Pauw winnen Zesdaagse van Londen
Foto: Photo News

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben vrijdag de Zesdaagse van Londen ogewonnen. De Britten Ollie Wood en Chris Latham werden op zeven punten tweede, Iljo Keisse en Gijs Van Hoecke strandden op de derde plaats, op zeventien punten van de winnaars.

Op de laatste dag van de Zesdaagse kreeg het publiek in het Lee Valley Velopark een spannend slotakkoord te zien. De Ketele en De Pauw gingen als leiders van start, maar werden voorbijgegaan door Keisse en Van Hoecke. Thuisrijders Latham en Wood namen op hun beurt door winst in de koppeltijdrit met de snelste tijd van de voorbije Zesdaagse de leiderplaats over. Vlak voor de afsluitende ploegkoers telden de Britten 204 punten, De Ketele en De Pauw 189 punten en Keisse en Van Hoecke 182 punten.

Die afsluitende ploegkoers, geen 40 minuten, maar ingekort tot amper 31 minuten omdat de piste in Londen slechts een geluidsvergunning heeft tot 23u45, werd een alles of niets spel tussen de drie duo’s. Keisse en Van Hoecke telden het minst aantal punten en probeerden in het slot nog een winstronde te pakken, maar zonder succes. Vlak voor de afsluitende sprint hadden De Ketele en De Pauw 1 punt voorsprong op de Britten. De slotsprint zou alles bepalen. Het was De Ketele die die sprint won, voor Keisse en de Britten.

De Zesdaagse van Londen stond voor het eerst in 35 jaar weer op de kalender.


De eindstand in de Zesdaagse van Londen.
1. Kenny De Ketele/Moreno De Pauw (Bel) 231 punten
2. Chris Latham/Ollie Wood (GBr) 224
3. Iljo Keisse/Gijs Van Hoecke (Bel) 214
4. Niki Terpstra/Yoeri Havik (Ned) 122
5. David Muntaner/Albert Torres (Spa) 71
op 1 ronde:
6. Alex Rasmussen/Marc Hester (Den) 134
op 2 ronden:
7. Michael en Jesper Morkov (Den) 104
8. Lasse-Norman Hansen/Pim Ligthart (Den/Ned) 96
op 4 ronden:
9. Morgan Kneisky/Lucas Liss (Fra/Dui) 98
op 5 ronden:
10. Germain Burton/Mark Stewart (GBr) 99 .