Chiro blijft grootste jeugdbeweging
Foto: RR

Meer dan 250.000 jongeren vieren vrijdag de Dag van de Jeugdbeweging. Binnen het thema ‘Zingt!’ trekken velen in uniform naar werk of school. Uit cijfers blijkt dat het nog steeds vooral Chiro-uniformen zullen zijn.

Tijdens de Dag van de Jeugdbeweging zetten acht jeugdbewegingen zich in de kijker: Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, JNM, Jeugd Rode Kruis, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Thema van deze editie is ‘Zingt!’, en op het programma staan een gratis ontbijt, actieve groepsspelen en andere creatieve acties.

Volgens de organisatie focust ligt de focus van het thema ‘op samen zingen, je eigen lied ontdekken’. Bovendien staan de hele dag alle vrijwilligers in de schijnwerper, die zich wekelijks inzetten voor meer dan 250.000 jongeren en kinderen die bij een jeugdbeweging zijn aangesloten.

Vele jongeren maken ook van deze dag gebruik om de hele dag in het uniform van hun jeugdbeweging rond te lopen. Uit cijfers blijkt dat er vooral Chiro-uniformen te zien zullen zijn: met meer dan 100.000 leden blijven zijn veruit de grootste jeugdbeweging in Vlaanderen. Op de tweede plaats staan de Scouts en Gidsen Vlaanderen, met ruim 78.000 leden, gevolgd door KSA en KLJ.