Britse pers lyrisch over nieuwe Bond-film
Christoph Waltz, Monica Bellucci, Daniel Craig, Lea Seydoux, Sam Mendes en Naomie Harris. Foto: REUTERS

De Britse pers heeft de nieuwe Bond-film Spectre bijzonder enthousiast onthaald. Zowel The Guardian als The Telegraph geeft de film vijf sterren.

De nieuwe Bond-film Spectre is gisteren voor de Britse pers voorgesteld. In de film keert Daniel Craig voor de vierde keer terug als 007. Deze keer naast Monica Bellucci, Lea Seydoux en Christoph Waltz. En hoewel Craig aangaf dat hij James Bond beu is, lijkt er nog geen sleet op de formule te zitten.

The Guardian vindt de film ‘verschrikkelijk spannend, spectaculair en enorm onderhoudend’. Recensent Peter Bradshaw noemt Daniel Craig zonder twijfel een van de beste Bond-acteurs. ‘Hij is gelijkwaardig aan Sean Connery’.

Net als The Guardian roemt The Telegraph de flamboyante stijl die regisseur Sam Mendes met adembenemende actie combineert. Beide kranten verwijzen ook naar een nieuwe folterscène die huiveringwekkend zou zijn.

The Independent schrijft dat Spectre allerminst moet onderdoen met zijn succesrijke voorganger Skyfall. Alleen het einde viel minder in de smaak. Dat was volgens de recensent nogal ‘onhandig en sentimenteel’.

The Sun en Variety waren dan weer erg onder de indruk van de openingsscène in Mexico City. ‘Ze staat tussen de grote 007-intro’s’, stelt Variety. ‘Adembenemend stuntwerk’, vindt ook Daily Mirror .

Andere media zijn minder enthousiast. Zo vindt de Hollywood Reporter de film minder goed dan Skyfall. ‘Hij valt terug op clichés en conventies.’ Ook Screen Daily vindt Spectre nogal oppervlakkig.

De nieuwe Bond-film komt bij ons op 4 november in de zalen. De trailer: