Drie om naar uit te kijken in Parijs
Alexander Wang brengt in Parijs zijn (voorlopig) laatste show voor Balenciaga. Foto: Associated Press / Reporters

Parijs is en blijft de onbetwiste hoofdstad van de mode. De modeweken in de Franse hoofdstad maken, kraken en herdefiniëren carrières van ontwerpers en stilisten. Ook oude modehuizen vinden zich keer op keer opnieuw uit. Drie keer Parijs om naar uit te kijken.

Debuut

Het Franse modemerk COURRÈGES, dat in de jaren zestig furore maakte met futuristische mini-jurken maar later stilletjes wegdeemsterde, heeft een nieuwe creatieve leiding. Het stilistenduo Sebastien Meyer en Arnaud Vaillant maken woensdag 1 oktober hun debuut. Benieuwd hoe ze verder breien op de space-agefashion van weleer.

 

Afscheid

De Amerikaanse ontwerper Alexander Wang vierde in New York nog de tiende verjaardag van zijn eigen merk. Omdat hij zich de komende jaren nog meer wil focussen op zijn eigen merk, zwaait hij af als ontwerper bij het BALENCIAGA. De Parijse show is dus zijn voorlopig laatste show voor het merk. Hoe zal zijn zwanenzang eruit zien? Houd de smartphones maar al in gereedheid. Instagram zal ontploffen.

 

Blijver

Het is elk jaar reikhalzend uitkijken naar de show van CHANEL. De shows en collecties die de modepaus en levende legende Karl Lagerfeld tekent voor Chanel gooien altijd hoge ogen. De kans dat hij de eeuwige tweed overboord gooit, is eerder miniem. Maar dat hij de wereld zal doen verbazen met exorbitante decors en duizelingwekkende silhouetten, staat zo goed als vast.