Nieuwe Pirelli-kalender met Yoko en Serena

De Pirelli-kalender, uitgegroeid tot een van de meest besproken modekalenders ter wereld, pakt volgend jaar uit met twaalf bijzondere gezichten. Onder meer Serena Williams, Patti Smith, Yoko Ono en Tavi Gevinson zullen elk een van de maanden opfleuren.

De Pirelli-kalender, die dit jaar een halve eeuw bestaat, heeft een bijzondere editie in petto voor 2016. Nadat Serena Williams via Twitter al had bevestigd dat ze mocht poseren voor de bekende kalender, heeft een teaservideo van New York Magazine nog vijf andere namen bekendgemaakt.

Wie goed kijkt, kan in de video glimpen opvangen van Williams, maar ook van Patti Smith en Yoko Ono, naast modeblogster Tavi Gevinson, schrijfster Fran Lebowitz en regisseuse Ava DuVernay.

Ondertussen werd ook bekendgemaakt wie de andere maanden zullen opfleuren: comédienne Amy Schumer, model Natalia Vodianova, kunstverzamelaar Agnes Gund, filmproducente Kathleen Kennedy, zakenvrouw Mellody Hobson, kunstenares Shirin Neshat en actrice Yao Chen.

'Ik heb nagedacht over de rol die vrouwen spelen, vrouwen die ook iets hebben bereikt', aldus fotografe Annie Leibovitz. 'Deze kalender is compleet anders.' De foto's worden onthuld op 30 november, en vanaf dan is de kalender ook te koop.