Vader die zoon neerschoot herinnert zich de feiten niet
Themabeeld Foto: BELGA

De man die donderdagavond op zijn zoon geschoten heeft, herinnert zich niets van de feiten. De ondervraging werd afgebroken nog voor de schietpartij van de bewuste avond ter sprake kwam.

Het slachtoffer, dat eveneens werd verhoord, bevestigde dat hij in een huis in Oupeye, in de provincie Luik, aan zijn computer zat toen zijn vader de kamer binnenkwam en zijn wapen op hem richtte. Een eerste kogel raakte de jongen in de linkerwang en eindigde in de onderkaak. Het slachtoffer zei dat zijn vader een tweede keer op hem wilde schieten, maar dat het wapen blokkeerde.

De tiener vertelde voorts dat zijn vader, die een verantwoordelijke functie heeft op de luchthaven van Zaventem, een burn-out heeft maar dat hun verstandhouding goed is. Zijn vader bevestigde dat tijdens het verhoor.

De zus van het slachtoffer, die vijftien is, was aanwezig op het moment van de feiten. Zij was het die de politie belde en haar moeder verwittigde die aan het winkelen was.

De vader had meerdere wapens in huis, waarvan enkele legaal. Hij is vrijdagnamiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en wordt waarschijnlijk in beschuldiging gesteld van poging tot moord.