Migrant geëlektrocuteerd bij vluchtpoging met vrachttrein
Archiefbeeld. Foto: AP

Op het terrein van de Kanaaltunnel, op Frans grondgebied, is een vluchteling omgekomen toen die op een vrachttrein wou stappen. Het slachtoffer werd geëlektrocuteerd.

‘Iets voor middernacht is een migrant, waarschijnlijk met de Syrische nationaliteit, dood teruggevonden’, aldus de prefectuur van Pas-de-Calais. ‘Hij overleed na elektrocutie toen hij probeerde aan boord van de shuttle te stappen.’ Het zou gaan om een jongen van 15 à 17 jaar oud van Soedanese of Eritresche afkomst.

Het is de tiende vluchteling die sinds 26 juni, het begin van de vluchtelingencrisis in de regio van Calais, is omgekomen in de haven van Calais en de omgeving, terwijl die probeert Groot-Brittannië te bereiken. In de Noord-Franse havenstad kamperen volgens schattingen ruim 3.000 migranten. Velen onder hen proberen illegaal door de tunnel of op veerboten in Groot-Brittannië te geraken. Vooral op het terrein aan de tunnel werden de veiligheidsvoorzieningen aanzienlijk uitgebreid.

Eurostar zei dat het drama geen gevolgen heeft voor het verkeer. Volgens een bron dicht bij het dossier stond de trein immers op een ander spoor.