Annemie Turtelboom blijft ook na dit jaar in gemeenteraad Antwerpen
Foto: BELGA

Annemie Turtelboom, op Vlaams niveau viceminister-president voor Open VLD, blijft ook na 1 januari 2016 in de Antwerpse gemeenteraad zetelen als fractieleider. Dat maakte het bestuur van Open VLD Antwerpen donderdagavond bekend. ‘Voor onze ploeg is dit de beste opstelling om de juiste liberale keuzes te maken voor de stad en haar inwoners’, meent het partijbestuur.

De Vlaamse liberalen stapten in 2012 in Antwerpen in een centrumrechtse coalitie met CD&V en N-VA. Toen werd ook afgesproken dat Open VLD een tweede schepenambt zou opnemen vanaf 1 januari 2016. ‘Maar het tweede schepenambt kan er enkel komen als Annemie Turtelboom ontslag zou nemen als gemeenteraadslid’, legt Didier De Blauwe, afdelingsvoorzitter, uit. ‘Voor ons is het belangrijk dat Turtelboom in de gemeenteraad blijft zetelen. Ze is onze Leading Lady en heeft als Vlaams viceminister-president en gemeenteraadslid een belangrijke stem aan tafel. In deze samenstelling kan onze ploeg maximaal haar stempel drukken op het beleid, in functie van Antwerpen.’

Het gaat om een logische en doordachte keuze, luidt het nog. De partij wijst erop dat door de toetreding van Open VLD in de Vlaamse en federale regering ‘de Antwerpse liberalen sindsdien op alle niveaus wegen op belangrijke dossiers voor de grootste stad van Vlaanderen’.

‘Blauwe accenten leggen’

Turtelboom zelf beklemtoont dat inhoudelijke dossiers op verschillende beleidsniveaus worden beslist. ‘Met deze keuze kunnen we voor alle dossiers die Antwerpen aanbelangen blauwe accenten leggen en wegen op het beleid van en voor de stad’.

Turtelboom blijft fractieleider voor Open VLD in de gemeenteraad, Claude Marinower blijft schepen voor Onderwijs en Eddy Baelemans OCMW-voorzitter.