In Berlaar, bij Lier, heeft maandagochtend een dodelijk treinongeval plaatsgevonden. Een zestienjarig meisje werd gegrepen door een trein en kwam om het leven. Intussen is het spoor opnieuw vrijgegeven.

Volgens ooggetuigen wou de tiener wellicht nog snel haar trein halen en negeerde ze de slagbomen. Terwijl ze de spoorweg overstak, werd ze gegrepen door een trein uit de andere richting. 

Door het incident was het treinverkeer tussen Lier en Heist-op-den-Berg de hele voormiddag onderbroken. De sporen ter hoogte van de Stationsstraat in Berlaar zijn sinds 13.45 uur in beide richtingen weer vrij. Spoorwegbeheerder Infrabel verwacht wel nog gevolgvertragingen, maar die zouden tegen het begin van de avondspits weg gewerkt moeten zijn.

'We willen iedereen nog eens oproepen om de verkeerscode aan spoorwegovergangen te respecteren, want dat kan anders leiden tot spijtige ongevallen zoals vandaag', zegt Frédéric Petit van Infrabel.

De tweehonderd passagiers die op de trein zaten, werden tussen 9.30 uur en 10.30 uur met bussen geëvacueerd. De NMBS legde op het traject vervangbussen in.