Daniel Craig: ‘Nieuwe James Bond minder seksistisch’
Foto: Photo News

Daniel Craig vindt dat James Bond een achterhaalde visie heeft op vrouwen. ‘Hopelijk is mijn Bond niet zo seksistisch en misogyn’, zegt hij in een interview met Esquire.

Spectre is de vierde en waarschijnlijk de laatste Bond-film waarin de 47-jarige Daniel Craig de rol van de charmante geheim agent speelt. In het interview vertelt hij over zijn visie op het karakter.

‘Hij is erg fucking eenzaam’, zegt hij. ‘Het is erg triestig. Hij neukt de mooiste vrouwen en dan gaan ze weg. Het is...triestig. En het is geen goed aanzicht voor een oudere man. Het is misschien een leuke fantasie - daarover kan gediscussieerd worden - maar in de realiteit, na een paar maanden...’

De afgelopen jaren heeft de filmreeks regelmatig kritiek gekregen over de manier waarop vrouwen worden voorgesteld. Volgens Craig is dat intussen verbeterd, hoewel zijn personage volgens hem nog veel moet leren.

‘Hopelijk is mijn Bond niet zo seksistisch en misogyn als vroeger’, zegt hij. ‘De wereld is veranderd. Ik ben zeker niet die persoon. Maar hij is het wel, en wat betekent dat? Het betekent dat je goede actrices cast en aan hen de best mogelijke rollen geeft.’

In Spectre spelen actrices Léa Seydoux en Monica Bellucci naast de Britse filmster. Opvallend is dat Bellucci drie jaar ouder is dan Craig. Normaal gezien verleidt James Bond jongere vrouwen.

De nieuwe Bond-film komt in november in de zalen.