Imtech België vindt onderdak bij bouwbedrijf
Foto: Belga

Het Belgische bouwbedrijf Cordeel Groep neemt Imtech België over. Daardoor kan de afdeling van het failliete Nederlandse installatiebedrijf in ons land wel verder blijven werken. Alle werknemers maken mee de overstap.

Dat hebben de curatoren van het vorige week failliet verklaarde installatiebedrijf bevestigd. De Belgische dochter van Imtech had een week geleden al gemeld in “verregaande gesprekken met potentiële overnemers” te zijn.

“Het behoud van de 800 arbeidsplaatsen is steeds onze prioriteit nummer 1 geweest”, zegt Bjorn Borghs, CEO van Imtech België. “Bovendien zijn we verheugd dat een sterk bedrijf als Cordeel ons de mogelijkheid biedt onze lange termijn strategie te realiseren.”

Dirk Cordeel, CEO van Cordeel, benadrukt dat de overname past “in onze strategie naar geïntegreerde oplossingen, zodat wij onze klanten het volledige pakket kunnen aanbieden”. Door de overname telt de Cordeel Groep in totaal meer dan 1.800 werknemers met een omzet van 580 miljoen euro. De groep Cordeel is een familiale groep die sinds 1934 actief is in de algemene aanneming van bouwwerken. Cordeel is voornamelijk actief in België, Nederland en Bulgarije. Geen ongerustheid

Bij de christelijke vakbond is er “in eerste instantie zeker geen ongerustheid”. “Imtech België heeft een goede naam in de sector. Maar wat zijn de plannen na de overname door Cordeel, dat toch uit een andere sector en paritair comité, de bouw, komt?”, vraagt secretaris Luc De Bruyn van de metaalcentrale ACV-Metea zich af. Hij vermoedt dat Cordeel zich niet met de dagelijkse leiding van het bedrijf zal moeien, maar wel op vanop een afstand gade slaan. De elektriciens van Imtech zullen alleszins hard werken nu het bedrijf gered is, aldus de vakbondsman.

Meer overnames

Daarnaast is volgens de curatoren van Imtech ook een overnemer gevonden voor Imtech Toegangstechniek, dat gekocht wordt door Record Holding Nederland, een dochteronderneming van Agta Record AG. Dat is een Zwitsers bedrijf dat is gespecialiseerd in geautomatiseerde deuren. Naar verwachting worden later deze week nog meer overnames bekendgemaakt.

Voor Building Services van Imtech werd geen overnemer gevonden: die divisie werd dinsdag failliet verklaard. Daardoor verliezen 1.200 mensen hun baan.