Onderdeel van Imtech failliet
Het hoofdkwartier van Imtech in Gouda, Nederland. Foto: AFP

Het lukt niet een koper te vinden voor Building Services van Imtech. De curatoren van het multinationale installatiebedrijf Imtech hebben faillissement aangevraagd voor dit onderdeel bij de rechtbank in Rotterdam. Dat zeggen de vakbonden FNV en CNV dinsdag te hebben gehoord van de curatoren.

Eerder deze week, op 13 augustus, werd Imtech failliet verklaard door de rechtbank van Rotterdam. Daarop werd voor verschillende onderdelen op zoek gegaan naar kopers, in de hoop zo een deel van de banen te kunnen behouden. Maar voor Building Services is dit dus niet gelukt. De curatoren van Imtech kunnen nog niet reageren, liet hun woordvoerder dinsdagavond weten.

1.200 werknemers

Bij Building Services werken volgens FNV-bestuurder Jan Meeder 1.200 mensen. Hen wacht ontslag als de rechtbank het faillissement verleent. ‘Dat is het slechtste scenario. Iedereen staat op straat en is afhankelijk van een eventuele doorstart’, aldus de vakbondsman.

‘Zeer triest nieuws’

CNV-bestuurder Loes Bezemer-Videler sprak van een zeer triest moment. ‘Dit massa-ontslag komt keihard aan’, zei ze. De 1.200 werknemers die hun baan verliezen betalen volgens de vakbond indirect de rekening voor de fraudezaken in Duitsland en Polen waar Imtech in verzeild was geraakt.

Building Services is onderdeel van Imtech Nederland. Het onderdeel heeft volgens Meeder sterk te lijden gehad van de bouwcrisis. Wat een faillissement betekent voor de lopende projecten, is onduidelijk.

Voor de overname van twee andere onderdelen van Imtech Nederland, zowel Industrial Services als Industry International, is wel veel belangstelling, zegt Meeder. Bij elkaar tellen deze onderdelen circa 1.300 werknemers.