Koershausse Imtech na Nederlands overnameakkoord
Foto: AFP
De meeste werknemers van het Nederlandse Imtech Traffic & Infra behouden na de verkoop van dit onderdeel aan investeringsmaatschappij Egeria hun baan. De werkgelegenheid van 1.965 (waarvan 994 in Nederland) van de in totaal 2.093 medewerkers van deze divisie is veiliggesteld. De koers van het aandeel van Imtech ging hevig op en neer na dat nieuws. Op nieuws over Imtech Traffic & Infra in België blijft het wachten.

Maandag werd al bekend dat Egeria de Nederlandse divisie Traffic & Infra overneemt van installatiebedrijf Imtech, dat vorige week failliet verklaard werd. Het onderdeel Marine en de activiteiten van Imtech in Scandinavië werden vorige week verkocht. Inclusief deze eerdere verkopen van Imtech Marine en Imtech Nordic zijn nu in totaal zo’n 9.300 banen veiliggesteld, waarvan 2.300 in Nederland. Voor de Duitse afdeling zou volgens Nederlandse media ook veel belangstelling zijn, ook al is er nog geen akkoord.

In Het Nederlandse actualiteitsprogramma Nieuwsuur verklaarde curator Jeroen Princen maandagavond dat onderhandelingen over een mogelijke overname voor Belgische activiteiten nog niets opgeleverd hebben. Hij hoopte dinsdag positiever onderhandelingsnieuws bekend te kunnen maken, maar daar kwam niks van in huis. Er is nog steeds geen akkoord over de overname van de vollledige Belgische tak van Imtech Traffic & Infra in België. Het Nederlandse investeringsfonds Egeria neemt voorlopig enkel Imtech Telecom België over.

Bij de hervatting van de handel in het aandeel van Imtech deed het nieuws over het jobbehoud de koers met maar liefst 50 procent opveren. Ter nuancering: de koers ging van twaalf cent naar achttien cent per aandeel.  Gisteren was de handel de hele dag stilgelegd, in afwachting van een persbericht. De beurskoers ging de rest van de dag hevig op en neer.