Aandeel Imtech zo goed als waardeloos
Foto: AFP

Het aandeel Imtech verloor vrijdag bijna al zijn waarde op de beurs in Amsterdam. Bij de hervatting van de handel in het donderdag failliet verklaarde Nederlandse bedrijf kelderde de koers met 75 procent, naar 10 eurocent per aandeel.

De handel in Imtech werd donderdag voorbeurs door de Autoriteit Financiële markten (AFM) opgeschort, in afwachting van een persverklaring. Die verklaring, met de aankondiging van het faillissement, volgde uiteindelijk donderdag kort voor 17.00 uur.

Imtech is door beurshuis Euronext geplaatst in de zogenoemde ‘recovery box’. Die noteringsmaatregel vindt plaats als op een fonds een insolventieprocedure (zoals een faillissement, surseance van betaling of soortgelijke procedure) van toepassing is verklaard. Het is bedoeld om beleggers te waarschuwen.

Het aandeel Imtech was eind juli nog 4 euro waard en bereikte eind maart de hoogste waarde van dit jaar op 5,76 euro. Wie op dat moment de aandelen kocht en die nog steeds bezit, is al ruim 98 procent van zijn inleg kwijt.