Nederlandse moederbedrijf moet nog 21 miljoen euro aan Imtech Duitsland
Het hoofdkantoor van Imtech Duitsland in Hamburg. Foto: EPA

Het Nederlandse installatiebedrijf Imtech is nog 21 miljoen euro schuldig aan zijn Duitse onderdeel. Het uitblijven van die betaling is de directe aanleiding voor de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland vorige week donderdag.

Imtech zelf vroeg dinsdag uitstel van betaling aan bij de rechtbank in Rotterdam. De rechtbank heeft daarmee ingestemd en bewindvoerders aangesteld.

Volgens de curator van Imtech Duitsland is het vanwege de financiële problemen bij het Nederlandse moederbedrijf niet waarschijnlijk dat de schuld van 21 miljoen euro spoedig afgelost zal worden. De bewindvoerder meldde verder dat de onderhandelingen met banken over een krediet voor Imtech Duitsland lopen en dat de banken bevroren tegoeden hebben vrijgegeven zodat Imtech Duitsland verder kan gaan.

De curator gaf ook aan dat circa 960 projecten worden getroffen door de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland. De werknemers bij die projecten blijven doorgaan, aldus de bewindvoerder.

Geen effect op België

De aanvraag voor uitstel van betaling door het Nederlandse bedrijf heeft geen betrekking op Imtech Belgium. ‘Imtech België is een gezond bedrijf’, aldus een woordvoerster. De activiteiten worden hier gewoon verdergezet. In België heeft Imtech twintig vestigingen en biedt het werk aan meer dan 1.000 personen.