Imtech vraagt bescherming tegen schuldeisers
Foto: EPA

De Nederlandse technische dienstverlener Imtech heeft bescherming gevraagd tegen zijn schuldeisers, in juridische termen “surseance van betaling”. De rechtbank in Rotterdam heeft daarmee ingestemd en heeft bewindvoerders aangesteld.

Dat meldt Imtech zelf. De procedure volgt op de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland, vorige week donderdag. Imtech heeft de afgelopen dagen geen overeenkomst weten te sluiten over extra financiering, waardoor de stap noodzakelijk en onvermijdelijk was geworden.

‘Door nu uitstel van betaling te vragen kunnen we de kans vergroten dat substantiële delen van de Imtech Group kunnen doorgaan in het belang van alle stakeholders en in het bijzonder onze werknemers’, zegt het bedrijf.

België

De Imtech-group, waar 22.000 mensen werken, is ook in België actief. In een apart persbericht meldt de Belgische tak dat de problemen in Nederland hier geen gevolgen hebben. 'Imtech België is een gezond bedrijf', aldus een woordvoerster.De activiteiten worden hier gewoon verdergezet. Volgens de website van het bedrijf zijn er in ons land twintig vestigingen en meer dan 1.000 werknemers.