Imtech blijft doorwerken in Berlijn
Berlin Brandenburg Airport Foto: AFP

Imtech Duitsland blijft ondanks de faillissementsaanvraag werken aan de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg Airport. Dat heeft de curator van de Duitse dochter van het Nederlandse installatiebedrijf maandag laten weten.

Volgens de bewindvoerder hebben de werknemers van Imtech Duitsland toegezegd te blijven werken aan het project. Het bedrijf voert daar belangrijke installatiewerkzaamheden uit. De curator ziet de voortzetting van de werkzaamheden bij Berlin Brandenburg Airport als een belangrijk teken van vertrouwen in het voortbestaan van Imtech Duitsland.

Imtech Duitsland vroeg afgelopen donderdag faillissement aan. De gemeente Berlijn en de directie van Berlin Brandenburg Airport lieten daarop weten bezorgd te zijn dat het faillissement voor verdere vertraging bij de opening van de luchthaven kan zorgen. Het nieuwe vliegveld moet in de tweede helft van 2017 openen.

Voorts liet moederbedrijf Imtech maandag weten dat er afgelopen weekend opnieuw geen akkoord bereikt kon worden met de financiers over een extra financiering. Imtech kwam twee jaar geleden diep in de problemen, nadat jarenlange fraudepraktijken in Duitsland en Polen aan het licht waren gekomen. De technische dienstverlener probeert sindsdien schoon schip te maken, maar dat proces verloopt bijzonder moeizaam.

Het Imtech-aandeel gaat in de ochtendhandel opnieuw zeer zwaar onderuit met een verlies van meer dan 18 procent na zowat een halfuur handel.