De twintigste editie van het Absolutely Free Festival in Genk bewees nog maar eens de meerwaarde van een gratis festival. Vrijdag lokte het 3.000 bezoekers, zaterdag waren het er 5.000.

Hoewel de naam het doet vermoeden, is het Absolutely Free Festival niet volledig gratis. Het is te zeggen, er kan over onderhandeld worden. Een toegangskaartje kost 3 euro, maar bezoekers kunnen ook gewoon 3 gebruikte batterijen binnenbrengen. Een initiatief dat volledig in lijn ligt met de ecologische ingesteldheid van Absolutely Free. Het leverde het Limburgse festival bovendien in 2012 de Groenevent award van OVAM op.

Bovendien is het festival daardoor zeer laagdrempelig, waardoor een groot en divers publiek richting de cultuursite C-Mine in Genk trok.

Op de affiche stonden vooral te ontdekken namen in bovendien minder bekende genres. Toch passeerden ook bekende namen de revue. Zo kent u vast Wire, Peter Broderick, Eppo Janssen, Bed Rugs, Double Veterans of I will, I swear wel.

De organisatoren blikken terug op een geslaagde editie van Absolutely Free Festival. Het weer was doorgaans ideaal, de opkomst groter dan verwacht en incidenten bleven uit.