Rembrandt gestolen bij familie Philips
Titus van Rijn figureerde vaker voor schilderijen van Rembrandt. Foto: rr

Bij een inbraak in de villa van de familie Philips in Eindhoven is een Rembrandt gestolen. De roof vond vorig jaar in maart plaats, maar is tot nu toe stilgehouden door politie en justitie, zo schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf zaterdag.

De roof is één groot mysterie. Over de identiteit van de dieven bestaat geen duidelijkheid en de gestolen stukken zijn tot op de dag van vandaag niet teruggevonden.

Komende week moet wel de 50-jarige Peter de J. uit Eindhoven zich verantwoorden voor de heling van de Rembrandt. Hij moet terechtstaan in Den Bosch. Op het verdwenen kunstwerk staat Titus van Rijn, zoon van de wereldberoemde schilder, afgebeeld.

Inbrekers knipten een gat in het hekwerk van de villa die toebehoort aan de steenrijke familie Philips van het elektronicaconcern.

Een huismeester ontdekte de inbraak toen hij in de villa terugkeerde. Hoe de dieven de extra beveiligingsmaatregelen in het pand konden omzeilen, is niet duidelijk. Bij de kraak is naast het werk ook een grote klok ter waarde van 60.000 euro buitgemaakt.