Alexander McQueen verbreekt opnieuw record
Foto: Photo News

Met bijna een half miljoen bezoekers heeft de overzichtstentoonstelling rond de overleden modeontwerper Alexander McQueen voor een recordopkomst gezorgd in het Londense Victoria and Albert Museum. De expo, die zondag de deuren sloot, verstoot zo de tentoonstelling Art Deco uit 2003 van de troon.

De overzichtstentoonstelling Savage Beauty was in 2011 te zien in het New Yorkse Metropolitan Museum of Art, waar het met ruim 650.000 bezoekers al de meest bezochte modetentoonstelling ooit was. Dat trucje heeft de expositie vier jaar later nog eens overgedaan.

Op 4,5 maand tijd trokken in totaal 493.043 geïnteresseerden naar het Londense Victoria and Albert Museum om zich te vergapen aan de prachtige silhouetten van de in 2010 overleden Britse modeontwerper.

Nog voor de tentoonstelling de deuren opengooide, was die al met twee weken verlengd en omdat de expo na Londen niet zal doorreizen naar andere locaties werd besloten om de laatste weken nog 15.000 extra tickets in omloop te brengen voor wie het museum ’s nachts wilde bezoeken.

Het museum is alvast opgetogen met dit nieuwe record (de tentoonstelling Art Deco wist in 2003 bijna 360.000 bezoekers te lokken), niet in het minst omdat het hen 3 miljoen Britse pond heeft gekost om het oeuvre van Alexander McQueen te presenteren.