Nabij het Flageyplein in Elsene brachten omwonenden gisteravond om 19 uur de politie op de hoogte omdat een man zijn vrouw en kinderen zou gegijzeld hebben. Om iets voor 1 uur viel de politie binnen in het pand, de man bleek echter alleen te zijn.

De politie was omstreeks 19 uur door buren opgeroepen voor een mogelijke gijzeling. Er werd een veiligheidsperimeter ingesteld en speciale eenheden trokken naar het gebouw. Er werd contact gelegd met de dader, die verklaarde gewapend te zijn en gijzelaars bij zich te hebben.

Omstreeks 00.45 uur besloten de ordediensten het gebouw binnen te vallen, waar de man zonder incidenten kon worden overmeesterd, bericht La Derniere Heure. Hij bleek alleen in de woonst te zijn. De man is ter beschikking gesteld van het parket. Volgens de krant zou hij wanhopig zijn geweest omdat zijn vrouw hem heeft verlaten en hij recentelijk werd ontslagen.

De dader werd op 9 juli al eens opgepakt omdat hij zich had opgesloten in zijn woning en zijn vrouw had bedreigd. Hij werd toen na verhoor vrijgelaten.