Lady Gaga telt monsterbedrag neer voor schoenen McQueen

Lady Gaga plaatste het hoogste bod voor drie paar opvallende Armadillo-laarzen van de overleden Britse ontwerper Alexander McQueen, zo maakte ze afgelopen weekend zelf bekend. Ze droeg de schoenen eerder al in de clip voor Bad Romance, uit 2009.

De schoenen maken deel uit van de voorjaarscollectie 2010 ‘Plato’s Atlantis’, de laatste die werd ontworpen door Alexander McQueen, datzelfde jaar gestorven. Lady Gaga zette de opvallende schoenen meteen op de kaart door ze te dragen in de videoclip voor Bad Romance.

Er werden 21 paren gefabriceerd (erg praktisch zijn ze niet) en drie daarvan, gemaakt uit pythonhuid, werden vorige week geveild bij Christie’s. Blijkt nu dat de Amerikaanse popster zelf de drie paar schoenen heeft toegevoegd aan haar collectie.

‘Er is geen diamant, geen prijs, niets dat ik meer wilde dan een herinnering van mijn korte vriendschap met McQueen’, zo schreef Lady Gaga zelf in een briefje voor V Magazine . ‘Deze schoenen zijn het enige tastbare dat ik overhoud aan onze samenwerking.’

 

 

Elk paar schoenen heeft een waarde tussen 10.000 en 15.000 dollar, maar de popster zou naar verluidt 295.000 dollar (bijna 270.000 euro) hebben neergeteld voor de drie paartjes samen. De opbrengst van de veiling is voor het werk van Unicef in Nepal.