Drie tips voor uw weekend aan zee (4)
In Wenduine kunt u onder meer naar de expo '70 jaar Suske & Wiske' gaan kijken. Foto: rr
Ook dit weekend geen hoogzomer aan de zee. Maar laat dat u niet tegenhouden om naar de kust af te zakken. Naast zonnekloppen zijn er immers nog genoeg andere dingen te doen. Enkele tips.

Gratis en voor niks een cartoonfestival meepikken. Daarvoor kan je dit weekend terecht op het strand voor het casino van Knokke. Het thema is 'Superhelden', volgens de organisatie een 'ontdekkingstocht' die start bij de oude Grieken 'om via een duister steegje (met Amerikaans Comic-helden als Batman en Superman in de buurt om je te behoeden van alle onheil) een blik te werpen op de toekomst van de Superhelden'.

Het 54ste Cartoonfestival Knokke-Heist is gratis en stelt meer dan 440 cartoons tentoon, met bijdragen van Eva Mouton, Lectrr, Charlotte Dumortier, Pieter De Poortere, Erwin Vanmol, Zaza, Joris Snaet, Fritz, Fred, Steven Michiels en Dieter Van der Ougstraete.

Wie na dit stripgeweld nog niet genoeg heeft van het getekende beeld, kan doorreizen naar de expo '70 jaar Suske & Wiske', in het Wielingencentrum in Wenduine. Na de Kiekeboes, Urbanus en F.C. De Kampioenen geeft de gemeente dit jaar aandacht aan originele tekeningen van Willy Vandersteen, decorstukken, interactieve spelletjes, gadgets en uiteraard strips.

Er zijn nog heel wat andere activiteiten met Suske & Wiske in de hoofdrol. Zo zijn er onder meer wandel- en fietszoektochten, filmvoorstellingen en striptaxaties. Ook deze expositie is gratis.

En ook in Middelkerke gaat een Stripfestival door - het 29ste intussen al. Op vrijdag komt onder meer 'de verteller' langs, die aanwezigen onderdompelt in een mooie fantasiewereld, en je kan er luxe-edities van verschillende stripverhalen kopen.

Het festival in Middelkerke zal ook enkele ereprijzen toekennen en verschillende striptekenaars houden er signeersessies. Er gaat bijzondere aandacht naar de 60ste verjaardag van de blonde stripheld Jommeke.