Iedereen aan het lachen brengen, maar zelf een minder gelukkig bestaan leiden, we kunnen ons allemaal de trieste clown voorstellen. Maar wat als die clown een imposante verschijning van goed 2 meter is, gezegend met een indrukwekkende zangstem? Maak kennis met Puddles.

De video's die van Puddles te vinden zijn, zijn niet meteen dijenkletsers: de tristesse schemert door in al zijn optredens. Maar de bevreemdende acts - zijn vrouw staat ondertussen als een chimpansee op het podium - in combinatie met zijn warme stem zorgen voor instant ontroering. 

Wie zijn korte passage in ons land op OdeGand vorig jaar miste, kan gelukkig terecht op Youtube. Daar scheert met name zijn cover van Royals van Lorde hoge toppen. Een dankbaar nummer om te coveren, dat wist bijvoorbeeld ook Bruce Springsteen die dat in Nieuw-Zeeland al deed, maar met de hulp van de Post Modern Jukebox - een gezelschap dat allerlei nummers in een retrojasje giet - tilt hij het nummer naar een ander niveau. 

 

Vreemder wordt het als Puddles zich waagt aan My heart will go on van Céline Dion: voor je het goed en wel beseft zit je naar Metallica te luisteren. En dat allemaal terwijl Monkey Zuma op de achtergrond tekeer gaat met een opblaasbare banaan. 

 

 

Andere covers op de playlist zijn onder meer When you rock and roll with Me (David Bowie), Pinball Wizard (The Who) en het onvermijdelijke Hallelujah van Leonard Cohen.

 

Zelf blijft Puddles eerder vaag over zijn ware identiteit en afkomst. 'Ik kom uit River City', klinkt het. 'En ik ben zo oud als de heuvels.' Als we het internet mogen geloven, mogen we dat vertalen als de 51-jarige Michael Geier uit Atlanta. 

'Ik ben altijd Puddles geweest. Vader en moeder dronken een fles wijn en negen maanden later was ik er. Meer valt daar niet over te zeggen.'

Plannen voor meer optredens van Puddles Pitty Party in België zijn er voorlopig niet. 'Maar ik hoop dat het binnenkort kan. Ik hou van bier, maar ik drink alleen in België bier.' Ondertussen toch maar eens polsen naar de foute pleziertjes van deze clown. 


Als u uw huidige werk niet deed, wat zou dan uw favoriete beroep geweest zijn?

Dan zou ik waarschijnlijk eieren breken en omeletten bakken in een of ander wegrestaurant, ergens in een afgelegen gebied. 

Wat is uw favoriete andere guilty pleasure?

Slagroom. Maar dan zonder echte room. 

Wat is uw favoriete foute muzieknummer?

Ik hou doorgaans meer van tragere nummers, maar 'I find u freeky' van Die Antwoord is wel hot. 

Wat is het laatste compliment dat u onverwacht te horen kreeg? 

Zie vorige antwoord: 'I find u freeky'. 

 

Meer info over Puddles Pitty Party op zijn website of Facebookpagina en Twitteraccount