Sekstape van één minuut zet China op stelten
Twee chinezen poseren voor de gevel van Uniqlo. Foto: AFP

Het Chinese internet is in de ban van een seksvideo die gemaakt werd in een filiaal van kledingketen Uniqlo. De overheid en politie zijn woedend omdat ‘de sekstape indruist tegen de socialistische waarden van het land’.

De Chinese politie heeft in samenspraak met de overheid een klopjacht georganiseerd op de man en de vrouw die te zien zijn op de sekstape, die afgelopen nacht online werd geplaatst en sindsdien miljoenen keren werd aangeklikt.

Lopend vuurtje

De Chinese internethit duurt amper één minuut. In de opname is te zien hoe een man en een vrouw seks hebben in een kledingwinkel van de Japanse keten Uniqlo in Beijing. Het filmpje werd nadien door onbekenden online geplaatst. In geen tijd verspreidden de beelden zich als een lopend vuurtje op platformen zoals Weibo en WeChat - het Chinese alternatief voor Twitter.

Nog vooraleer de Chinese overheid een klopjacht opzette, kwam de Japanse kledingketen met een antwoord op de proppen: ‘We willen iedereen eraan herinneren om onze kleedkamers op een deftige en juiste manier te gebruiken.’ Wat alleen nog meer jolijt veroorzaakte bij de Chinezen, die het ‘grappige’ statement meteen begonnen te delen op sociale media.

Selfies

Wie er niet kan lachen met de video? De Chinese overheid en de politiediensten zijn naar eigen zeggen ‘furieus’. ‘Dit druist in tegen onze sociale waarden. Deze vulgaire video moet zo snel mogelijk van het net gehaald worden. Alle nodige middelen zijn ingezet om deze verfoeilijke daad te bestraffen’, klinkt het.

Intussen kan de woede van de overheid de Chinese shoppers in Beijing alvast niet deren. De voorgevel van Uniqlo-winkels is momenteel de populairste plek voor een selfie.