B.B. King dan toch niet vermoord
Foto: Owen Sweeney/Invision/AP

Blueslegende B.B. King is gestorven aan een natuurlijke dood, voornamelijk veroorzaakt door zijn alzheimer. Hij had ook diabetes, hartfalen en een lage bloeddruk. Hij is in elk geval niet vermoord, zoals kort na zijn door gesuggereerd werd.

B.B. King stierf op 14 mei van dit jaar op 89-jarige leeftijd. Enige tijd later suggereerden twee van zijn dochters, Karen Williams en Patty King, dat hij vermoord zou zijn. Zijn businessmanager Laverne Toney en persoonlijke assistent Myron Johnson zouden hem vreemde stoffen hebben toegediend om zo ‘een vroegtijdige dood op te wekken’.

De lijkschouwer in Las Vegas heeft dat officieel uitgesloten. ‘We kunnen met zekerheid zeggen dat meneer King stierf aan een natuurlijke doodsoorzaak.’ King had vlak voor zijn dood meerdere beroertes gehad, maar ook die hadden hem niet gedood. Voornamelijk zijn alzheimer lag daaraan aan de basis, maar B.B. King leed ook aan diabetes, had een lage bloeddruk en had aandoeningen aan zijn hart en kroonslagaders.

Een advocaat van de familie zei dat de twee vrouwen opgelucht waren over het nieuws. ‘Hopelijk kunnen we ons nu concentreren op het muzikale werk dat B.B. King de wereld heeft nagelaten, en dat hij eindelijk vredig kan rusten.’