Belgische gin valt in de prijzen in Londen
Foto: Vibe

Hun gin ‘Vibe’ is nog maar enkele maanden te koop, maar Ben Heylenen Filip Janssens hebben er toch al een prestigieuze prijs mee in de wacht gesleept. Ze wonnen zowel goud als zilver op de internationale wedstrijd The Global Gin Masters.

Tijdens de wedstrijd, die werd georganiseerd in Londen, proefde een jury van internationale ginkenners en barmannen meer dan honderd verschillende gins.

Vibe, de Belgische gin die door de vrienden Ben en Filip op de zolder van een Herentals café wordt gedestilleerd, nam deel in de categorieën ‘microdistillery’ en ‘contemporary’ en mocht twee maal een podiumplaats verzilveren.

De gin won goud in de categorie ‘microdistillery’ en zilver in de reeks ‘contemporary’. Klein detail: in die laatste categorie ging geen enkele gin aan de haal met het goud, dus Vibe mag zich eigenlijk twee keer de allerbeste noemen.

Wat Vibe dan zo speciaal maakt? Een exotische kruidencocktail, zo blijkt. ‘We denken dat onze grootste troef is dat we onze gin volledig artisanaal maken en dat onze gin geen volledig klassieke London dry gin is. We voegen er onder meer citroengras, gember en jasmijnbloesem aan toe’, aldus een trotse Ben in Het Laatste Nieuws.