Hajo Beeckman wordt vast verkeersanker VRT

Vanaf september zal Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeercentrum vaste stem worden op alle radiozenders van de openbare omroep.

‘De VRT zet in op verkeersveiligheid, uitleg en inzicht in verkeer en mobiliteit’, aldus radiomanager Els Van de Sijpe in een persbericht. ‘Daarbij kunnen we voortaan ook rekenen op Hajo, die vanuit zijn ervaring bij het Vlaams Verkeerscentrum een enorme expertise heeft opgebouwd.’

Het verzamelen en verspreiden van verkeersinformatie doet de VRT al jaren samen met partner Touring Mobilis. Beeckman zal vanaf september deel uitmaken van de verkeersredactie waar nu al operatoren, redacteurs en verkeersstemmen samenwerken. Als verkeersanker van de VRT zal Beeckman ook ingezet worden als verkeersexpert in het nieuwsaanbod van de openbare omroep.

‘De mobiliteit in Vlaanderen staat voor enorme uitdagingen op het vlak van veiligheid, leefbaarheid en doorstroming’, zegt Beeckman zelf. ‘Nieuwe ontwikkelingen op het vlak van technologie zullen de manier waarop we ons verplaatsen, veranderen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om alle luisteraars vlot en vooral veilig over onze wegen te loodsen.’

Uit onderzoek van de studiedienst van de VRT, gevoerd in mei van dit jaar, blijkt dat radio voor de Vlamingen veruit het belangrijkste medium blijft om verkeersinformatie te verkrijgen. Maar liefst 77,5 procent van de 1.653 bevraagde Vlamingen consumeert verkeersinfo via de radio.