I Love Techno trekt weg uit Gent
Foto: Geert Van de Velde
Het muziekfestival 'I Love Techno' houdt op te bestaan in Gent. Dat heeft organisator Live Nation dinsdagmiddag bekendgemaakt. In de plaats komt ‘I Love Techno Europe’, in het Franse Montpellier.

Al twintig jaar is 'I Love Techno' een gevestigde naam voor de liefhebbers van techno, house en electro. Het dansfeest vond eerst plaats in de Gentse Vooruit, later verhuisde het naar Flanders Expo. Daar was plaats voor duizenden bezoekers. De laatste editie in november vorig jaar lokte bijvoorbeeld nog 26.000 bezoekers.

Maar het was ook effectief de laatste editie in België, want het festival verhuist naar het Zuiden, meer bepaald naar Frankrijk. De eerstvolgende editie komt er op zaterdag 19 december, in het Parc des Exposition in Montpellier.

‘I Love Techno’ overwintert er al sinds 2011, en dat bevalt de organisator naar eigen zeggen zo goed dat het technofeest nu permanent naar Montpellier verhuist. ‘I Love Techno Europe. Dat is Frankrijk en België united. Dat is een verhaal van gebundelde krachten.’

Gent verliest daarmee, nadat vorig jaar de laatste editie van Ten days off... plaatsvond, alweer een groot muziekevenement.