Linksachter Obradovic is eerste zomertransfer voor Anderlecht
Obradovic in duel met Defour Foto: BELGA

Na weken onderhandelen is Anderlecht dinsdagavond tot een akkoord gekomen met KV Mechelen over de definitieve overgang van Ivan Obradovic. De Servische linksachter tekent een contract van vier seizoenen bij de Brusselaars. Voor Anderlecht is het de eerste transfer van het nieuwe seizoen. 'Zijn komst is erg belangrijk voor onze ploeg. Obradovic heeft overduidelijk veel kwaliteit en we zijn blij dat hij, ondanks andere aanbiedingen, voor ons heeft gekozen', reageerde Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Anderlecht vond begin deze maand al een persoonlijk akkoord met Ivan Obradovic, maar KV Mechelen eiste boter bij de vis. De onderhandelingen tussen de twee teams evolueerden de voorbije weken gunstig en Anderlecht bleek dan toch bereid om een som van om en bij de twee miljoen euro te betalen. Obradovic keert volgende week naar België terug om medische testen af te leggen bij de Brusselaars. Nu de deal is afgerond mag N’Sakala wegens een slechte invloed op Defour vertrekken.

De 26-jarige Obradovic voetbalde drie seizoenen in de Primera Division bij Real Zaragoza. Na een knieblessure herlanceerde hij zijn carrière dit seizoen bij KV Mechelen. Hij groeide meteen uit tot een sterkhouder bij Malinwa en was één van de belangrijkste schakels in het systeem van zijn landgenoot Jankovic.  In totaal voetbalde Obradovic in 30 competitiewedstrijden, 12 playoffmatchen en 4 bekerduels voor Mechelen. Hij pikte ook twee doelpunten mee.  Dankzij zijn sterke prestaties schopte hij het opnieuw tot Servisch international.