Kogel is door de kerk: De Camargo trekt naar Racing Genk
Foto: BELGA

Igor De Camargo verlaat Standard en trekt naar Racing Genk. De twee clubs hebben dinsdagavond een akkoord gevonden. De 32-jarige aanvaller leek op weg naar KV Oostende, maar laat nu het riante aanbod van Marc Coucke toch schieten. Hij tekende een contract voor twee seizoene met een optie op een bijkomend seizoen in Genk. De Camargo zal woensdag de resterende medische testen afleggen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In Oostende lag een bijzonder riant contract voor twee seizoenen voor De Camargo klaar. Enkel de handtekening ontbrak nog. Maar De Camargo wilde vandaag toch eerst nog eens met zijn ex-club Racing Genk praten. De Braziliaanse Belg zijn gezin heeft altijd in Luik gewoond en dan is Limburg natuurlijk veel dichter dan de kust. Bovendien zou De Camargo bij de Limburgers ook sportief gezien (op papier) beter af zijn dan in Oostende. Dat bleek uiteindelijk vandaag toch de doorslag hebben gegeven bij de Braziliaanse Belg. 

De Camargo belandde destijds in 2001 in België en debuteerde toen bij Genk. Hij brak er echter niet door en kwam na een passage bij FC Brussels bij Standard terecht. Daar groeide hij uit tot een sterkhouder waarna hij een toptransfer versierde naar het Duitse Borussia Mönchengladbach.  Die club liet hem in januari 2013 naar Hoffenheim vertrekken. Twee seizoenen geleden kwam De Camargo opnieuw in Luik terecht. 

Afgelopen seizoen scoorde De Camargo 11 goals voor Standard. Hij wilde er al tijdens de winterstop vertrekken. Nu heeft de drievoudige Belgische kampioen (in 2002 met Genk en in 2008 en 2009 met Standard) toch zijn transfer beet. 'We bedanken Igor voor alles wat hij voor onze club heeft gedaan en wensen hem het beste in zijn verdere carrière', meldt Standard op zijn website.