Tidal van Jay Z verliest ceo voor tweede keer in drie maanden
Tijdens de lancering van Tidal op 30 maart, met o.m. Jay Z (tweede van rechts) Foto: BELGAIMAGE

De muziekstreamingdienst van muzikant Jay Z verliest voor de tweede keer dit jaar een ceo. Peter Tonstad, sinds april directeur van het bedrijf, heeft ontslag genomen. Dat meldt de Wall Street Journal, dat het nieuws van de Noorse krant Dagens Naeringsliv heeft.

Tonstad was in april aangesteld als interim-directeur, in afwachting van een vervanger voor ceo Andy Chen, die was opgestapt. Beide mannen hadden voordien aan het hoofd gestaan van Aspiro het Noorse moederbedrijf van Tidal en WiMP, dat Jay Z in maart dit jaar opkocht voor 56 miljoen dollar (50 miljoen euro). Hij maakte toen van Tidal en Aspiro één groot bedrijf en zette vervolgens Chen aan het hoofd.

Bij de aanstelling van Tonstad had Tidal nog medegedeeld dat hij ‘de industrie beter begrijpt en een heldere kijk heeft op hoe het bedrijf de status quo wil veranderen’.

Het bedrijf zal nu, in afwachting van een nieuwe vervanger, geleid worden door het bestuur in New York en Oslo. Sinds de fusie in maart zijn er al verschillende berichten geweest dat medewerkers vertrokken. Kort voor het vertrek van Chen kwam er al het bericht dat 25 medewerkers verplicht waren af te treden. Het bedrijf zelf ontkende dit.