Brussels Airlines vliegt vanaf september vaker naar Sierra Leone en Liberia
Sierra Leone Foto: AFP

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal vanaf 8 september vier keer per week vliegen op Freetown en Monrovia, de hoofdsteden van respectievelijk Sierra Leone en Liberia. Beide landen werden de voorbije maanden zwaar getroffen door de ebola-crisis. Sinds enkele weken is al het vluchtprogramma naar Guinee, het derde “ebola-land”, uitgebreid. “Daarmee gaan we terug naar de vluchtschema’s van voor de ebola-uitbraak”, zegt woordvoerder Geert Sciot.

Brussels Airlines was tijdens de ebola-epidemie de enige Europese luchtvaartmaatschappij die bleef vliegen op Liberia, Sierra Leone en Guinee. Nu de crisis over haar hoogtepunt heen lijkt, wil Brussels Airlines “volop de relance van Sierra Leone en Monrovia gaan ondersteunen”. Liberia werd vorige maand ebola-vrij verklaard, en ook in Sierra Leone neemt het aantal nieuwe besmettingen af.

Vluchtfrequentie verdubbeld

Concreet zal vanaf 8 september de vluchtfrequentie op Freetown en Monrovia verdubbeld worden tot vier vluchten per week (dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag).

“Dit is een belangrijke investering in de bereikbaarheid van beide landen die op dit ogenblik, nu de regio aan een economische heropleving werkt, noodzakelijk is”, zegt Lars Redeligx, de commercieel directeur van Brussels Airlines, in een persbericht.

Het vluchtprogramma naar Guinee werd onlangs al uitgebreid naar drie vluchten per week.