België treft Turkije in play-offs EK handbal
Bondscoach Yérime Sylla was niet ontevreden over de loting Foto: EdA

De Belgische nationale handbalploeg bij de mannen kent zijn opponent in de play-offs van de kwalificaties voor het EK van 2018. De Red Wolves werden bij de loting van dinsdag in Wenen aan Turkije gekoppeld.

België verzekerde zich van een ticket voor de play-offs door groepswinnaar te worden in de prekwalificaties. Het won tweemaal van Cyprus en toonde zich over twee duels nipt sterker dan Griekenland. Raken de Red Wolves in hun barrageduels in april voorbij Turkije, stoten ze door naar de eigenlijke kwalificaties voor het EK (najaar 2016).

Het EK handbal vindt in 2018 in Kroatië plaats. Er werd dinsdag overigens ook geloot voor de kwalificaties voor het WK van 2017 in Frankrijk. De Belgen kwamen terecht in een poule van drie, met Tsjechie en opnieuw Turkije.

Bondscoach Yérime Sylla was niet ontevreden over de loting. ‘Wat de EK-barragewedstrijd betreft, waren de drie mogelijke tegenstanders (Finland, Israël en Turkije) haalbare kaarten’, reageert hij in een communiqué. ‘Wat voor ons belangrijk zal zijn, is dat we eerst op verplaatsing spelen. Het Turkse handbal is aan een opmars bezig, met Besikas dat bijvoorbeeld Champions League speelt, maar ook de Red Wolves zitten in een positieve spiraal. We zullen de wedstrijden goed voorbereiden, en daartoe zullen we al de kans hebben in de WK-kwalificatie die in november 2015 en januari 2016 gespeeld worden, want daar spelen we ook tegen Turkije. Tsjechie is een zware dobber, maar zij hebben zich evenwel niet kunnen plaatsen voor het EK 2016, omdat ze aan een generatiewissel werken.’