Serge Pauwels mag met MTN-Qhubeka naar de Tour
Foto: BELGA

Serge Pauwels rijdt de Tour de France. Hij is immers weerhouden in de negenkoppige Tourselectie van zijn ploeg Team MTN-Qhubeka.

 

Wielrennen op Sportwereld.be

 

In de dinsdag door de Zuid-Afrikaanse procontinentale formatie bekendgemaakte selectie is er naast Pauwels plaats voor vijf Afrikanen. Dat zijn de Zuid-Afrikanen Jacques Janse van Rensburg, Reinart Janse van Rensburg en Louis Meintjes en de Eritreeërs Daniel Teklehaimanot en Merhawi Kudus. Voorts mogen ook de Amerikaanse spurter Tyler Farrar, de Noor Edvald Boasson Hagen en de Brit Steve Cummings hun koffers voor La Grande Boucle pakken.

Het team had begin juni al een voorselectie van elf renners vrijgegeven, Natnael Berhane (Eri) en Youcef Reguigui (Alg) vielen uiteindelijk uit de boot en moeten tevreden zijn met een rol als reserve.

Met MTN-Qhubeka verschijnt voor de eerste keer een Afrikaans team aan de start. Het kreeg in januari een wildcard.

De 102e editie van La Grande Boucle vertrekt op 4 juli in het Nederlandse Utrecht. Op 26 juli is de opvolger van Vincenzo Nibali, de eindwinnaar van 2014, gekend.

De definitieve selectie:

Edvald Boasson Hagen (Noo), Steve Cummings (GBr), Tyler Farrar (VSt), Jacques Janse van Rensburg (ZAf), Reinart Janse van Rensburg (ZAf), Merhawi Kudus (Eri), Louis Meintjes (ZAf), Serge Pauwels (Bel), Daniel Teklehaimanot (Eri)